Webmailintroduksjon: oppstart | postbokser | meldinger | innstillinger | UiO-innstillinger
Når du logger deg inn i webmailklienten første gang ligger følgende foldere der allerede:
Dette er de faste folderne i webmailklienten, og dersom du sletter en av dem vil den automatisk bli opprettet på nytt. Unntatt fra denne regelen er spamfolderen (spam), den kan du slette permanent.
En oversikt over folderne (postboksene) dine ser du under overskriften Folders i den venstre spalten.
All e-post du får havner i innboksen (Inbox), og all e-post du sender fra deg lagres i utboksen (Sent). Meldinger du vil slette sender du til søppelkurven (Trash). E-post du har begynt på men ikke sendt lagrer du i utkast/kladdfolderen (Drafts).

Det er viktig å merke seg at du aktivt må tømme søppelkurven din etter å ha kastet e-post fra andre foldere. Dette gjør du ved å klikke på lenken purge (her markert med rød ring) ved siden av søppelkurven (Trash) i venstre ramme. Purge-lenken synes ikke dersom søppelkurven er tom. Dersom du ikke tømmer søppelkurven blir alt du kaster liggende her og fylle opp din kvote på 100 Mb plass. Bruker du for mye plass kan du risikere at du ikke lenger får hentet inn nye e-postmeldinger. Når du nærmer deg grensen vil du få en automatisk «varselmelding» som forteller deg at du må rydde i e-posten din. Varselet kommer når kvoten din er ca. 90 % full. Overser du denne vil systemet automatisk slette alt som ligger i Trashfolderen din når kvoten er 99% full, for å gi deg plass til å gå inn og rydde.
NB: Webmail lagrer en kopi av alt du sletter i folderen Trash. Har du fylt hele kvoten din er det umulig å lagre noe under Trash og du får en feilmelding.
Om dette har skjedd må du gjøre følgende:
Gå til Options, velg Folder Preferences
> Special Folder Options
> Trash Folder og sett dette til Do
not use Trash.
Når du er ferdig med å slette og får ledig plass kan du endre det tilbake.
For å unngå unødig belastning av kvoten vil alt innhold i Trashfolderen som er eldre enn 4 uker også slettes fortløpende. Du bør altså ikke bruke Trashfolderen som lagringsplass for meldinger du har tenkt å svare på ved senere anledning! :)
Ser du ikke purge-lenken? Det kan være at du må scrolle litt i venstrespalten (nederst).
For å oppdatere innholdet i folderne dine klikker du på lenken (Check mail) like under overskriften Folders i venstre spalte. Da ser du om det har skjedd endringer i de forskjellige folderne, for eksempel om du har fått ny e-post siden sist. Du kan også konfigurere webmailklienten til å automatisk oppdatere innholdet for eksempel hvert 10. minutt ved å gå til Options Folder Preferences.
For å gå fra folder til folder klikker du på lenken med foldernavnet i venstre spalte.
Du kan lage nye foldere du kan sortere e-posten din i. Klikk på Folders-lenken i hovedmenyen.

Create Folder lar deg lage nye foldere. Fyll inn tekstboksen med navnet på den nye folderen din - i eksemplet heter den nye folderen "reise". Alle nye foldere må være underordnet innboksen. Du kan så lage nye foldere under innboksens "underfolder", velg i nedtrekksmenyen hvor de skal ligge. Dersom en folder inneholder andre foldere ser du på bildet at den får et lite firkantsymbol med et plusstegn eller et minustegn inni til venstre for navnet.
Dersom du ikke kan se de nye folderne dine med en gang du har laget dem, trykk
på (Check mail).
Rename a Folder lar deg gi eksisterende foldere et nytt navn.
Velg folderen i nedtrekksmenyen, og klikk på Rename-knappen.
Da får du opp en side med en tekstboks der navnet på folderen står.
Marker navnet, og endre det til det du vil ha. NB: Filtre du
har satt opp for å sende meldinger direkte til folderen du bytter navn
på bli ikke automatisk oppdatert med det nye navnet!
Delete Folder lar deg slette eksisterende foldere. Du velger folderen i nedtrekksmenyen, og sletter den ved å klikke på Delete-knappen.
Unsubscribe/Subscribe lar deg ha egendefinerte foldere på serveren uten at de vises/brukes. Du kan altså lage foldere og legge dem til side en stund, for eksempel dersom et prosjekt eller en oppgave utsettes. Marker (klikk på) den folderen du vil flytte under Subscribe, og klikk på knappen Unsubscribe like under. Nå er folderen fjernet fra Folder-listen du ser til venstre på siden din men mappen med innhold eksisterer fremdeles. Når du trenger folderen igjen flytter du den tilbake til Subscribe-feltet igjen ved å markere den og klikke på Subscribe-knappen.
Husk at innhold i disse folderne også tar opp plass på
serveren, så ikke glem å rydde der også! Dersom du vet at en
folder ikke kommer til å bli brukt igjen annet enn som referanse
bør du heller flytte den ned på hjemmeområdet ditt.
For å flytte meldinger fra en folder til en annen markerer du de meldingene du ønsker å flytte ved å hake av i firkantboksene foran avsendernavnet. Velg hvilken folder meldingene skal flyttes til i nedtrekksmenyen Move Selected To, og klikk på menyknappen Move. Nedtrekksmenyen finner du også nederst i hver enkelt melding når du åpner den.
