Z - Kopiere data fra nettverksdisken Z til H
Flytte dAta
![]() |
I forbindelse med Det store IT-løftet vil IT-avdelingen legge ned driften den gamle lagringsløsningen, også kjent som stasjon Z. I denne forbindelse må alle som ønsker å ta vare på data som ligger på denne stasjonen, flytte sine data over til stasjon H. Z stasjonen er også kjent som Personal folders behind firewall. |
|
|
Trenger jeg å flytte data fra Z til H? Hvis svaret på det er ja, eller vet ikke, så bør du flytte dine data. Hvis du er sikker på at du ikke har noe data på Z som du ønsker å ta vare på, trenger du ikke å flytte noe. |
||
Brukerveiledninger |
||
|
Windows
|
Onsdag 3 juni blir det lagt ut et program i Software Center som du kan benytte for å kopiere dine data fra Z til H. En fullstendig brukerveiledning med bilder finner du i dokumentet: Z-kopiere filer med windows
|
|
|
Macintosh
|
På Macintosh heter ikke denne disken Z. Dette er fordi Mac ikke bruker stasjonsbokstavbenevnelser. Dette er det gamle hjemmeområdet som ble flyttet i 2009, så det kan være at du har filer liggende her som du ønsker å ta vare på. Kopieringsskript er ennå ikke tilgjengelig. Bruk derfor løsningen med Citrix som beskrevet under. |
|
|
Citrix
|
Skriptet som kopierer filene dine fra Z til H er også gjort tilgjengelig i Citrix. Den enkleste måten å gjøre dette på er å logge seg inn på https://cag.uit.no Dette fungerer også fra private maskiner, hjemmefra og fungerer både for Macintosh og Windows. En fullstendig brukerveiledning med bilder finner du i dokumentet: Z-Kopiere filer med Citrix
|
|
Kjente feil
- H: går full under kopieringsjobben. Hvis H disken går full under kopieringsjobben må du sende en e-post til orakel@uit.no og be om å få mer lagringsplass på H. Når du får beskjed om at du har fått mer lagringsplass starter du kopieringsjobben på nytt.
- Jeg får en feilmelding som sier at jeg ikke får lov til å lagre filene mine. Dette er fordi du har åpnet dokumentet via en snarvei som peker til dokumentet på Z. Siden dette området sperres for skriving 3 Juni, kan du ikke lagre eller endre på filer her.
- Hvis du ikke har flyttet filene dine må du gjøre det som beskrevet over.
- Hvis du har flyttet filene dine må du åpne dem fra mappen Old-Z som ligger på ditt hjemmeområde H (Se punkt 6 i denne brukerveiledningen)
Rydde
![]() |
Nå er det slik at det ligger mye data på Z stasjonene som ikke brukes, er gammelt, ikke er jobb relatert osv. På grunn av mengden bør derfor alle gå igjennom filene man har flyttet fra Z til H og slette det man ikke trenger. |






To english version