Til hovedsiden Høgskolen i Molde
Søk
Rediger denne siden
Hvem
Hva
Hvor
Når
IT-senteret
Stilling ledig
Arrangement

Litt om rydding i innboksen

Sist publisert av Jens Petter Straumsheim
Utskriftsvennlig side
Høgskolen i Molde / Hvem, Hva, Hvor & Når / IT-senteret / Ofte spurte spørsmål / Litt om rydding i innboksen

For at Høgskolens håndtering av e-post skal kunne skje så raskt og problemfritt som mulig så er det viktig at gammel e-post ikke blir liggende på serveren og ta opp plass.

Flytting av meldinger fra innboks til trash-mappe (Slettede elementer / Søppelbøtten):

E-post slettes enkelt ved å trykke på Delete på tastaturet mens den aktuelle e-posten er merket. Meldingen blir da ikke slettet for godt, men havner i Trash-mappen. Hvis du sletter en melding ved en feiltagelse kan du finne den igjen der og eventuelt flytte den tilbake til innboksen.

Trash-mappen tømmes ved å trykke Ctrl+A (hold inne Ctrl og trykk på A) og så trykke Delete. Du kan også høyreklikke på mappen, og deretter klikke på valg for å tømme Trash-mappen. Det som fjernes fra Trash-mappen slettes for godt, så ikke gjør dette uten å være sikker på at du ikke trenger den. Tøm denne mappen med jevne mellomrom!

Permanent sletting av meldinger direkte fra innboksen:

Hvis du har meldinger du er sikker på at du ikke får bruk for senere kan du slette dem uten å flytte dem til Trash-mappen først. Dette gjør du ved å merke den aktuelle meldingen og så trykke Shift+Delete (hold inne Shift og trykk på Delete). Dette sletter meldingen for godt.

Flytting og sletting av flere meldinger på en gang:

Dersom meldingene ligger etter hverandre i listen gjør du som følger: Klikk og merk den øverste meldingen du vil fjerne, trykk Shift, og klikk på den nederste meldingen du vil fjerne. Disse to meldingene og alle meldingene som ligger mellom dem er nå merket. Vil du flytte dem til Trash-mappen, trykk Delete. Vil du slette dem permanent, trykk Shift+Delete.

Dersom meldingene ligger spredt i listen gjelder følgende fremgangsmåte: Hold inne Ctrl mens du klikker på hver enkelt melding du ønsker å fjerne. Etter at du har merket de aktuelle meldingene kan du trykke Delete for å flytte dem til Trash-mappen, eller Shift+Delete for å slette dem permanent.