Redigeringssiden
Brukes for å endre på data og opsjoner (som visning av lenker, plassering med mer).
Redigeringssiden
Når du trykker på redigerings-ikonet eller rediger-knappen for et objekt kommer du til redigeringssiden for objektet. I tillegg til feltene du fyller ut med data for objektet er det en del andre verktøy på siden.
Bolken "Plassering", inkl. sortering
Her ser du hvor objektet er plassert. Du kan endre plasseringen ved å trykke på Flytt-ikonet. Du kan også publisere samme objektet på et annet (ekstra) sted i web'en vår, ved å trykke på "Legg til plasseringer" -knappen.
Videre kan du her velge hvordan underobjektene (barna) til objektet skal sorteres; for eksempel kan du sortere på navn (alfabetisk på kort menytittel for nettsider), eller på publiseringstidspunkt, eller i henhold til en prioritet du bestemmer selv. Når du har bestemt sorteringsregelen kan du angi stigende eller synkende rekkefølge på dette. Se siden om guidet tur for tips på hvordan du sorterer etter egen prioritet.
Knappene for publisering, utkast og forkasting.
Knappen "Send til publisering" gjør objektet tilgjengelig på internett (som oftest umiddelbart).
Knappen "Lagre utkast" lagrer objektet i en database, men legger det ikke ut på det åpne internett. Du finner utkastet under "Mine utkast". Du kan redigere videre på objektet før du publiserer det.
Knappen "Forkast" kaster det du har gjort på objektet siden du gikk inn på redigeringssiden i søpplebøtta.
ADVARSEL: Ikke trykk "Forkast" mens du jobber med et utkast! Da blir utkastet borte! Når du er ferdig med å gjøre endringer i dokumentet, men ikke ønsker å publisere enda, trykker du "lagre utkast", for deretter å manøvrere deg bort fra siden på andre måter (lukke nettleseren, gå til en annen link eller lignende, men ikke trykk "forkast"!)
Redigeringssidens høyrespalte.
Boksen "Tilhørende objekter"
På en nettside kan du legge til et eller flere "tilhørende objekter". Du bruker disse objektene i brødteksten eller høyrespalten, blandt annet er det via denne mekanismen du legger inn bilder i brødteksten. Les mer om dette på siden som beskriver bruk av eZ online editor.
Boksen "Versjoner"
Hver gang du endrer noe og publiserer endringen (eller lagrer et utkast) oppretter eZ en ny versjon av objektet. Du får objektets historikk, og mulighet for å legge tilbake tidligere versjoner om du ønsker det. Det er mulig å slette gamle versjoner, velg knappen "Administrer" for å gjøre dette. Det er greit å ha noen versjoner liggende, men rydd gjerne bort dem du ikke vil ha.
Obs at knappen "Forhåndsvis" bare virker når du jobber i HiT-webbens vanlige sider (ikke fra administrasjonsgrensesnittet).
Øverst i spalten ser du datoen objektet ble opprettet.
