Post Layout Simulation

From Nanoelektronikk

Jump to: navigation, search

[edit] Fremgangsmåte for STMs 90nm og 65nm Design kit

  • Åpne utlegg av den aktuelle cellen (i denne veiledningen heter cellen inverter og den ligger i biblioteket alog)
  • Velg Tools->Post-Layout Simulation->Textual Netlist Import
  • Trykk Run
  • I icfb-vinduet, sjekk at prosessen avslutter normalt uten feilmeldinger
  • Utfør så prosedyren under

[edit] Post Layout Simulation (PLS) fix (for STM 90nm design kit v6.1 og STM 65nm design kit 4.2.1)

Kjør PLS som vanlig. Alt vil tilsynelatende gå greit. Prøver du derimot å åpne nettlisten for spectre, vil filen være tom. (I PLS-meyen: Outputs->Spectre Extracted Netlist). Gjør derfor følgende fra din Cadence-katalog for å generere denne nettlisten.

$ cp /hom/mes/src/cadence/lnxstm90nm_6.1/spice2spectre.csh .

MERK: Dette skriptet fungerer for både 65nm og 90nm.

$ spice2spectre.csh plsimulation/alog-inverter-schematic/alog-inverter-layout/phase1/pls1/extractRunDir/RCextract/inverter.spi alog/inverter/pls_spectre_rcmax_rcc/text.txt

[edit] Simulering på parasitter

  • Åpne Library Manager
  • Lag en ny skjematikk med navnet inverter_sim. Her henter du inn cellen du vil simulere på, altså symbolet av inverter. Legg på kilder/power som ved vanlige simuleringer
  • Lag en ny celleview. Denne cellen skal være av type config, velg derfor Hierarchy-Editor fra menyen og trykk OK

Image:PLSNewfile.jpg

  • I vinduet som åpner seg , velg Use template

Image:PLSNewconfig.jpg

  • Velg så spectre og trykk OK to ganger.

Image:PLSUseTemplate.jpg

  • I vinduet som dukker opp, høyreklikk på inverter, og velg PLS_RCMAX_RCc

Image:PLSMainconfig.jpg

  • Lagre instillingene og lukk vinduet. Du er nå klar til å simulere. Dette gjøres ved å åpne config-view av inverter_sim. I vinduet som åpnes, velger du no/yes. Hvis det skal gjøres endringer på config-filen, velg yes/no

Image:PLSOpenconfig.jpg

  • Skjematikken av inverter_sim vil åpnes, og her er det bare å simulere som vanlig. For å dobbeltsjekke at config-filen er satt opp riktig, kan du trykke e og trykke på symbolet av inverter. Her vil du se at den underliggende cellen er PLS_RCMAX_RCc
    • Ved feilmelding Netlist error: Import Netlist is disabled but required for ..., velg Tools->Import Netlist->Enable i Analog Environment