Starte Syllabus Plus
1. Innlogging på serveren
2. (Ditt) eget område på terminalserveren
3. Innlogging på Syllabus Plus
4. Endre passord
5. Lagre imaget
Syllabus-programvaren ligger på en terminalserver som heter syllabus.
For å få tilgang til terminalserveren må man være registrert som Syllabus-bruker.
Nye medarbeidere må få brukertilgang: http://www.admin.uio.no/sta/syllabus/brukertilgang.html.
1 Innlogging på serveren
Fra startknappen:
- Velg Remote Desktop Connection (ligger under Start->All programs->Accessories->Communications),
- Velg Syllabus som Computer, og trykk Connect

- Du kommer til innlogging for terminalserveren.

- Det skal stå UIO i Log on to feltet.
- Tast inn vanlig brukernavn og passord.
2 Eget område på terminalserveren
Alle brukere skal bruke et eget område på terminalserveren som skal brukes til å lagre filer. Filene som lagres i timeplansystemet er såpass store at de ikke bør lagres på det vanlige hjemmeområdet man har (M:). Ditt eget område på terminalserveren ligger på:
D:\imagefiler\
Denne mappen ligger også lenket opp på skrivebordet, med tittelen ”Shortcut to imagefiler”.

Her ligger det en mappe per fakultet. Gå inn på ditt fakultets område og opprett en mappe og gi den samme navn som brukernavnet ditt.
3 Hvordan starte timeplanleggingsprogramvaren Syllabus
For å jobbe med Syllabus er hver bruker nødt til å opprette et eget bilde av hva som ligger i databasen.
Dette bildet kalles et image, og varer kun i 14 dager. Når et image har gått ut på dato, må du lage et nytt for å logge deg på.
Å logge seg på et image som er opprettet skjer øyeblikkelig, men å opprette et nytt tar desverre noen minutter.
Brukere som forsøker å logge seg på et utgått image vil få feilmeldingen "Your session has expired", og må dermed lage et nytt image.
Her vil vi gå gjennom trinnene for å lage et nytt image, men også hvordan man logger seg på et som eksisterer og ikke er utgått.
Starte Syllabus Plus
Dobbelklikk på ”Syllabus Plus”-ikonet på skrivebordet,

du får da opp dette vinduet:

Lage nytt image eller logge på ekstisterende
Du må så velge én av følgende av A eller B.
A
Hvis du ikke har et lagret image fra før, eller det gamle image har gått ut på dato |
|
B
Hvis du har et lagret image som er yngre enn 7 dager gammelt |
Du må velge å lage et image for VÅR-semester eller HØST-semester.
Velg sdbprodv for VÅR-image eller sdbprodh for HØST-image:

Velg så Connect

logg inn med brukernavn og Syllabuspassord

Så fylles ditt image med alle dataene som ligger i basen. Det tar noen minutter.
Nede i venstre hjørne står det ”Fetching all data”.
Ikke foreta deg noe før denne teksten er borte
OBS OBS!
Husk å lagre imaget før du gjør noen mer!
Nye brukere bør endre passord ved første pålogging. |
Velg browse:

Åpne ditt lagrede image på : D:\imagefiler\fakultet\brukernavn\filnavn

Velg så Connect

Logg på med Syllabuspassordet ditt

|
4. Lagre imaget
Du huske å lagre imaget når:
- du har laget et nytt image (før du gjør noen endringer)
- før du avslutter Syllabus
Velg File – Save fra menylinjen:
- Bildet Save file kommer opp
- Klikk Browse og du får opp et filtre
- Finn din mappe under d:\imagefiler\"ditt fakultet"\"ditt brukernavn"\
- Bruk gjerne et filnavn som viser når filen ble opprettet, og unngå tegn som punktum og liknende.
Eksempel på filnavn (opprettet 7.nov 2006 for høstbasen 2006): 071106_H06.img
- Trykk Save og du kommer tilbake til bildet Save file

- Under Format skal det stå ”Image”
- Kontroller at filen lagres på riktig mappe,
filname: d:\imagefiler\"ditt fakultet"\"ditt brukernavn"\"ditt_filnavn".img
- Hak av for Exit after saving dersom du skal avlutte
- Klikk Save

- Får du meldingen "The file already exists. Replace existing file?", velg Yes.

5. Endring av passord
Nye brukere må endre passord før de avslutter Syllabus første gang.
- I menyen, velg Timetabler – users (helt nederst),
- Velg Change password,
- Old password: brukernavnet ditt,
- New password: legg inn et nytt passord,
- Verify new password: repeter det nye passordet, klikk Ok
- Lukk vinduet (x i høyre hjørne),
- Klikk på WB-knappen nederst på menylinjen – da oppdateres databasen med ditt nye passord.
|