Du er her: Forside  > Arbeidsomr... > Dyr og pla... > Trua arter > Fjellrev  > Bestand
English
Utskrift
Om organisasjonen
Nyhetssaker fra forsiden
Kontakt
Ansatte
Arrangement
Offentlig journal
Skjemaer
Ledige stillinger
Høringssaker
Anbudskonkurranser
Publikasjoner
Sørviserklæring
Grønt DN
Lover og forskrifter
Barn og unge
Ung ute


Eksterne linker:
Miljøstatus
Miljøforvaltningen
Klimaløftet
Regelhjelp
Veiviser i miljølovverket
Jegerregisteret
Flere lenker...

Dyr og planter  Trua arter  Fjellrev   Bestand


Bestand

Rovdrift i form av jakt, fangst og bruk av gift og skuddpremier, tvang ulv, bjørn, jerv, gaupe og fjellrev ned til et minimum i begynnelsen av det 20. århundre.

Fjellreven ble fredet i Norge i 1930, i Sverige i 1928 og i Finland i 1940. Til tross for fredningen har fjellrevbestanden i Fennoskandia ikke klart å ta seg opp igjen. Snarere tvert i mot har nedgangen fortsatt, særlig de siste 20 åra.

Fjellrevbestanden kartlegges og overvåkes årlig i Norge. DN har det overordnede ansvaret. Statens Naturoppsyn koordinerer arbeidet. Data legges inn i en nasjonal fjellrevbase som administreres av Norsk institutt for naturforskning


Foto: Olav Strand

Antall ynglinger 1998-2007

Figuren viser registrerte fjellrevynglinger i Fennoskandia 1998-2007. Totalt er det registrert 97 ynglinger i henholdsvis Norge og Sverige i perioden 1998 til 2007.


På Svalbard er situasjonen en helt annen. Her er fjellrevbestanden livskraftig og det drives fangst på arten.

Sist oppdatert: 03.10.2007


Tilbake til forsiden