Du er her: Forside  > Arbeidsomr... > Dyr og pla... > Trua arter > Fjellrev
English
Utskrift
Om organisasjonen
Nyhetssaker fra forsiden
Kontakt
Ansatte
Arrangement
Offentlig journal
Skjemaer
Ledige stillinger
Høringssaker
Anbudskonkurranser
Publikasjoner
Sørviserklæring
Grønt DN
Lover og forskrifter
Barn og unge
Ung ute


Eksterne linker:
Miljøstatus
Miljøforvaltningen
Klimaløftet
Regelhjelp
Veiviser i miljølovverket
Jegerregisteret
Flere lenker...

Dyr og planter  Trua arter  Fjellrev
Biologi og økologi   Bestand   Påvirkning   Forvaltning og forskning  


Fjellrev

Ved siden av ulv er fjellrev Norges mest trua pattedyr. Den er listet som kritisk truet i Norsk Rødliste 2006.

tre hvalper copy - Copyright: Olav Strand
Fotograf: Olav Strand  

Det er ikke tilfeldig at en av de mest utrydningstruete artene i Norge er rovdyr. Dyr som befinner seg høyt oppe i næringskjedene er naturlig fåtallige, og er derfor særlig ømfintlige for etterstrebelse, miljøpåvirkninger eller forandringer lenger nede i næringskjeden. 

Ynglinger av fjellrev i 2007
Registrering av ynglinger av fjellrev starter om våren på snøføre med påfølgende etterkontroller på ettersommeren.
Kartet under viser antall og geografisk fordeling av dokumenterte ynglinger av fjellrev i 2007. Registreringene blir gjort av folk lokalt (personell fra Statens naturoppsyn (SNO), Fjelltjenesten, Fjellstyrer og andre). SNO er ansvarlig for rapportering til NINA som kvalitetssikrer, registrerer og sammenstiller resultatene. Resultatene rapporteres innen 1. oktober hvert år.
fjellrevyngl28aug07

 

Oversikt over antall ynglinger fra 1999-2007 i Norge og Sverige

Ynglinger norge sverige 2007

Sist oppdatert: 16.10.2007


Tilbake til forsiden




Relaterte dokumenter
 

Handlingsplan for fjellrev (pdf, 308 kB)

 

Relaterte lenker

Interne:
Norsk rødliste 2006

Statens Naturoppsyn

Eksterne:
Fjellrev i NINA (Avlsprosjektet, genetikk, overvåking mm.)

Fjellrev i Finnmark (UiTø prosjektside)

SEFALO+ (Det svensk-finsk-norske fjellrevprosjektet)

Prosjekt fjellrev (NNV, DNT, NJFF, WWF-Norge, DN)