Access & Delegation |
|
For å få fullt utbytte av Notes er det viktig at du kan se kalenderen til dem du jobber sammen med. Hvis du sperrer ute alle fra kalenderen din blir mye av vitsen med Notes borte. De som ringer en ekspedisjon blir aldri særlig fornøyd når de bare får beskjed om at ingen vet hvor du er eller når du eventuelt er tilbake på kontoret.
Hvordan la andre lese kalenderen dinHvem som kan lese kalenderen din bestemmes i Tools/Preferences /Access & Delegation/Access to Your Mail & Calendar. Når Notesklienten blir installert, kan ikke andre lese hva som står i kalenderen din, men de kan se om du er opptatt. Gå til Access & Delegation og velg fanen Access to Your Mail & Calendar,
Klikk på Access is for everyone , og klikk OK.
Når du nå klikker på -Default- vil du se at alle kan lese kalenderen din og To Do.
Nå kan alle se kalenderen din, men det du ikke vil at andre skal se merker du Private. Hvordan la bare en bestemt gruppe lese kalenderen dinDu kan la en bestemt gruppe få adgang til å lese kalenderen din.
Når du trykker på den lille knappen til venstre får du opp adresseboka:
Velg gruppe og trykk OK to ganger
Nå ser du at alle i gruppen USIT-alle kan lese kalenderen din (og To Do) Hvordan la andre skrive i kalenderen dinDet kan ofte være lurt å la noen ha tilgang til å skrive i kalenderen din. |
|
![]() |
|
Klikk på den lille boksen med den sorte trekanten for å få opp adresseboka |
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Gjør f.eks.det samme med gruppen som inneholder de som sitter på avdelingens sentralbord.
Her har Ingvild og resepsjonen fått tilgang til å skrive i kalenderen. Sperr ikke busytimeBusytime er en database som gjør det mulig å se om folk er opptatt når du skal invitere til et møte. Det er derfor viktig at den ikke sperres for andre. I Tools/Preferences under Access to your Schedule skal det være krysset av for Everyone may see your schedule information
Sette tilgang i kalenderen fra iNotesHvis du ikke har installert Notes-klienten kan du bruke iNotes i stedet. Gå inn på Preferences oppe i høyre hjørne og velg Delegation.
Trykk Save and Close etter at du har forandret noe. |
|