Vanlige oppgaver i Outlook Kalender

Starte kalenderen

Visningsmodus

Lage ny avtale

Slette avtale

Sette avtale til Privat

Dele din kalender med andre

Møteinnkalling

Starte kalenderen

image001 - Copyright: brukersenter@hist.no

Visningsmodus

Du kan velge mellom flere visningsmodus i kalenderen. Normalt så kommer den opp i Dag-modus:

image002 - Copyright: brukersenter@hist.no

image003 - Copyright: brukersenter@hist.no

Lage ny avtale

image004 - Copyright: brukersenter@hist.no

image005-2

image006 - Copyright: brukersenter@hist.no

Slette avtale

image007 - Copyright: brukersenter@hist.no

Sette avtale til Privat

Hvis du har en avtale som du ikke vil at de du evt. har delt din kalender med skal se, kan du sette den til Privat.

image008 - Copyright: brukersenter@hist.no

Dele din kalender med andre

Hvis du vil at andre skal kunne se når du er opptatt eller borte, kan du dele din kalender med dem.

Hvis du vil at for eksempel din sekretær skal kunne se op du er opptatt, kan du gi ham/henne tilgang til din kalender.

image009 - Copyright: brukersenter@hist.no

image010 - Copyright: brukersenter@hist.no

image011 - Copyright: brukersenter@hist.no

image012 - Copyright: brukersenter@hist.no

image013 - Copyright: brukersenter@hist.no

Anbefalt tilgangsnivå ved deling er "Leser". Tilgangsnivå lavere enn dette vil føre til at kalenderen ikke blir synlig for den som den deles med.

Hvis du oppretter en hendelse i din kalender der du vil at leseren skal se at du er opptatt/bort men ikke at han/hun skal se hva det gjelder. Kan du sette hendelsen til Privat.

Vi anbefaler at du deler kalenderen din med alle ansatte i HiST. Det medfører minst mulig arbeid for alle, da du ikke nødvendigvis vet hvem du skal samarbeide med i framtiden.
Da gir du brukeren "Kalenderdeling - Alle ansatte" lesetilgang til kalenderen din.

Hvis du ønsker det, kan du nå gi tilgang til en gruppe, f.eks. de som jobber på samme program. Da velger du gruppen g-xxx-ansatte. Der xxx er betegnelsen for ditt program eller din avdeling.

Legg til kalenderen i en den andre personens Outlook

image014 - Copyright: brukersenter@hist.no

image015 - Copyright: brukersenter@hist.no

Slik vises kalenderen for den du deler den med:

image016 - Copyright: brukersenter@hist.no

Møteinnkalling

image017 - Copyright: brukersenter@hist.no

image018 - Copyright: brukersenter@hist.no

image019 - Copyright: brukersenter@hist.no

Slik ser det ut under Planlegging:

image020 - Copyright: brukersenter@hist.no

Du kan endre tidspunkt hvis de er opptatt.

Du kan fortsatt invitere personer selv om du ikke har tilgang til deres kalendere, men det er helt klart en fordel om du har det.

Hvis du klikker på et av navnene, kan du også velge om oppmøte skal være obligatorisk eller valgfritt for denne personen.

Copyright: brukersenter@hist.no

Hvis du selv mottar en møteinnkalling

Hvis du selv mottar en møteinnkalling fra noen, må du enten takke ja eller nei til den eller foreslå nytt tidspunkt.

Du får møteinnkallingen på en e-post som ser slik ut:

image021 - Copyright: brukersenter@hist.no

image022 - Copyright: brukersenter@hist.no

Hvis du har spørsmål utover dette eller synes noe mangler i denne veiviseren, vennligst kontakt Brukersenteret på telefon 59900 eller send en e-post til brukersenter@hist.no.

Husk å oppgi navn, kontornummer, telefonnummer du kan nåes på og PC-nummer.

Utskrift
Del eller legg til som bokmerke