|
Microtus rossiaemeridionalis
E: sibling vole - T: Südfeldmaus - F: campagnol des champs Østmarkmusa
blir 13–15 cm lang, inklusive en pelskledt hale som utgjør noe under en
tredjedel av kroppslengden. Voksne hunner veier rundt 25–40 g og voksne
hanner rundt 25–50 g. Pelsen er gråbrun, og ørene er så små at pelsen
nesten skjuler dem. Østmarkmusa er en introdusert art og den eneste
smågnagerarten som det er bestander av på Svalbard. Den ble første gang
påvist i 1960 og feilaktig beskrevet som sørmarkmus. Genetiske analyser
identifiserte imidlertid arten til østmarkmus i 1990. Tegn som tyder på
at østmarkmus er tilstede i et område er avbeitet gress, løpeganger og
ekskrementer.
|